Copyright 2017 -

Na verloop van tijd ga je meedoen met officiële wedstrijden. Het is belangrijk hierbij een aantal dingen in acht te nemen:

De uitnodiging

Op de website staat de jaarlijkse zwemkalender, zodat je vroegtijdig op de hoogte bent van de wedstrijden waaraan je deel kunt nemen. Noteer ze aan het begin van het seizoen in je agenda. Voor de minioren en techniekschool zijn dit: de Albatrosduik, Minioren Circuit, Zwemcompetitie, Laco Heuvelrugcircuit en sommige losse wedstrijden.

Per wedstrijd ontvang je een uitnodiging per e-mail. Wij willen jullie vragen om een leesbevestiging retour te sturen zodra je de uitnodiging ontvangen en gelezen hebt. Zo weet het zwemsecretariaat dat je op de hoogte bent van de datum, tijd en locatie van de wedstrijd. Wees er alert op dat het zwemsecretariaat altijd in het bezit is van het juiste e-mailadres. De uitnodiging van iedere wedstrijd is tevens terug te vinden op onze website www.ijzpc.nl.

Afzegging

 • Alleen afmelden als het echt noodzakelijk is.
 • Afmelden vóór de uiterste afmelddatum die in de uitnodiging staat vermeld, zowel door te reply-en op de mail als door je af te melden bij de trainer.
 • Bij niet of te laat afmelden is de zwemcommissie genoodzaakt € 9,05 in rekening te brengen. Deze kosten zullen via automatische incasso worden doorbelast.

Vervoer

Het vervoer naar de wedstrijd en terug dien je zelf te regelen. Mocht je zelf geen vervoer hebben, regel dan tijdig dat je met iemand mee kunt rijden. We verzamelen we als ploeg nog steeds bij ons thuisbad om gezamenlijk naar de plek van bestemming te rijden. Als je rechtstreeks naar de wedstrijd gaat, geef het dan vooraf even door aan de trainer of ploegleiding.

De wedstrijd

 • Neem voor de wedstrijd een extra badpak/zwembroek, brilletje, zwemmuts en handdoek mee. Je kunt bij IJZ & PC een geel club ’t shirt kopen voor €12,50. Dit trekken we aan als groep, zodat we goed herkenbaar zijn.
 • In het zwembad zitten we als ploeg bij elkaar, dit geldt ook voor thuiswedstrijden. Wanneer je de ploeg verlaat, bijvoorbeeld om je gezwommen PR aan je ouders op de tribune door te geven, meld je dit te allen tijde bij de betreffende ploegleider of trainer.
 • In ieder zwembad is het verboden om gebruik te maken van een ander bad dan het wedstrijd bad.
 • Tijdens de wedstrijd dien je alle aanwijzingen van de betreffende ploegleider en trainer op te volgen. Dus wees sportief en luister naar hun ´tips en trucs´, zo houden we het gezellig.
 • Het advies van de trainers is om tijdens de wedstrijd geen chips, koek, chocolade en cola te eten en te drinken maar een boterham, mueslireep, banaan of energiedrankje. Veel beter voor de sportieve prestaties! Niet altijd is er gelegenheid om iets te kopen, dus neem voldoende mee!
 • Nadat je gezwommen hebt ga je altijd als eerste langs één van de ploegleiders voor je gezwommen tijd en eventuele aanwijzingen.
 • We blijven gezamenlijk in het zwembad aanwezig tot de laatste van de ploeg gezwommen heeft.
 • Bij het verlaten van het zwembad is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen ´rommel´. Dus zorg niet alleen dat je al je zwemspullen meeneemt, maar ook dat je geen papiertjes, bananenschillen, lege pakjes en dergelijke achterlaat. Dit geldt ook voor de kleedkamers.
 • Na het einde van een wedstrijd in het thuis bad willen wij jullie vragen om gezamenlijk het bad op te ruimen: stoelen, tafels, lijnen, vlaggetjes, enz.

Vragen? Stel ze gerust aan je trainer, ploegleider of één van de leden van het secretariaat!

f t g