Copyright 2017 -

Lestijden

De lessen zijn op dinsdag, woensdag en vrijdag van 18:00-19:00. Je mag twee avonden in de week komen zwemmen en adviseren dit ook te doen. Mocht je op jouw vaste lesavond niet kunnen, probeer dan op een andere avond in te halen.

Lesdagen

De eerste les is op dinsdag 18 april 2017. Het afzwemmen voor snorkelen 1 is op dinsdag 27 juni 2017 van 18:00-19:00. Het afzwemmen voor snorkelen 2 en 3 is op woensdag 28 juni 2017 van 18:00-19:00.

Er is geen les op:

  • Dinsdag 25 april (meivakantie)
  • Woensdag 26 april (meivakantie)
  • Vrijdag 28 april (meivakantie)
  • Vrijdag 26 mei (dag na Hemelvaart)
  • Vanaf 4 juli start de zomerstop.

Materialen

Je hebt het volgende nodig:

Badmuts
Tijdens het zwemmen is het gebruik van een badmuts erg handig. Hierdoor zitten de haren niet in de weg bij het opzetten van de bril en bij het tussen de hoofdband schuiven van de snorkel. De badmuts is te verkrijgen bij IJZ&PC voor €7,00.

Duikbril
De duikbril moet goed aansluiten op het gezicht en moet de neus omvatten. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte is voor de neus. De afsluitrand dient van een zachte siliconen seal te zijn en dient bij voorkeur helemaal op het gezicht aan te sluiten om te voorkomen dat het water de bril binnen kan komen. Indien meerdere duikbrillen passen, kies dan de duikbril met het kleinste volume en het grootste glasoppervlak. Het glas van de duikbril moet van splintervrij en gehard glas zijn (tempered). Voor leerlingen die brildragend zijn, bestaat de mogelijkheid om het glas op sterkte te laten slijpen. De bril wordt door een elastische hoofdband van rubber op zijn plaats gehouden. Wij adviseren een duikbril met gespleten hoofdband.

Snorkel
De snorkel dient van het open J-type te zijn; mag niet voorzien zijn van zogenaamde automatisch sluitende klepjes of een balletje. Aan het korte eind van de J hoort een flexibel mondstuk te zitten (zonder scherpe randen), dat goed in de mond past. Een te korte snorkel schept te makkelijk water. Een te dunne snorkel geeft te veel ademweerstand. Een te lange en te dikke snorkel heeft veel ‘dode ruimte’. Dit houdt in dat de lucht die net is uitgeademd ook weer wordt ingeademd. De voorkeur gaat uit naar de wat kortere en wijdere snorkels (30 en 35 cm met een diameter van 2,5 cm).

Zwemvliezen 
Voor de leerlingen tot en met 12 jaar mag de lengte van de zwemvliezen de 40 cm niet overschrijden, terwijl de breedte niet groter mag zijn dan 24 cm. Handige tip: als kinderen blaren krijgen van de zwemvliezen dan kan een sok dit voorkomen. Een nadeel hiervan is dat zwemvliezen eerder uit kunnen gaan.

f t g