Copyright 2017 -

Als IJZ&PC vinden wij het belangrijk om kinderen een brede basis van techniek in de zwemsport te bieden waarvan zij de rest van hun zwemcarrière gebruik kunnen maken. Vanuit de KNZB wordt er aan verenigingen informatie verstrekt om zwemmers van jongs af aan tot de volwassen leeftijd een goede opleiding te bieden. De informatie die de KNZB verstrekt is een leerlijn waarin beschreven staat wat een kind op welke leeftijd zou moeten kunnen beheersen. Dit staat voor verschillende leeftijden omschreven. Vanuit deze leerlijnen hebben wij als vereniging de "Waterhelden" geconstrueerd. De Waterhelden zorgt voor een aansluiting tussen het C-diploma en de opleiding van het wedstrijdzwemmen.

Leerlijn binnen IJZ&PC

Binnen IJZ&PC hebben we een leerlijn voor de jeugd. Na het behalen van het C-diploma kunnen kinderen doorgaan voor de diploma’s van de Waterhelden. Hierbij wordt de zwemvaardigheid verder uitgebreid. Na dit traject van ongeveer 1,5 jaar zijn de meeste kinderen klaar voor de Techniekschool (opleiding wedstrijdzwemmen). Hierdoor is een doorgaande leerlijn ontstaan binnen de vereniging.

CZwemmen Waterhelden Techniekschool

 

Diploma’s

Bij de Waterhelden kun je 6 extra diploma’s halen: Waterhelden 1, Waterhelden 2, Waterhelden 3, Snorkelen 1, Snorkelen 2 en Snorkelen 3. Bij de Waterhelden doe je vooral dingen met wedstrijdzwemmen, balvaardigheid, reddend zwemmen, kunstzwemmen. Bij het Snorkelen gaan we oefenen met het opduiken van materialen, het zwemmen met een pijpje, het zwemmen met een buddy en nog veel meer.

Het zwemseizoen is verdeeld in blokken van ongeveer 10 weken (afhankelijk van hoe vakanties en vrije dagen vallen). Je kunt per blok één diploma halen en het programma van de trainingen is hierop aangepast. In elk blok staan de volgende diploma’s centraal:

Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4

Waterhelden 1

Waterhelden 2

Waterhelden 3

Snorkelen 1

Snorkelen 2

Snorkelen 3

Waterhelden 1

Waterhelden 2

Waterhelden 3

Snorkelen 1

Snorkelen 2

Snorkelen 3

Aan het eind van een blok gaan we diplomazwemmen. Als alle diploma’s behaald zijn, kun je doorstromen naar de Techniekschool. Daar worden de andere zwemslagen en keerpunten aangeleerd en geperfectioneerd.

Trainingen

De trainingen worden gegeven op dinsdag, woensdag en vrijdag. Van deze drie trainingen, mag je twee keer komen zwemmen. We adviseren om ook twee keer per week te komen zwemmen. Mocht je op jouw vaste lesavond niet kunnen, dan is er de mogelijkheid om op een andere avond in te halen. 

Kijk voor de precieze tijden bij de trainingstijden: Waterhelden - Trainingstijden.

f t g